Arhetipska psihologija

Pri svojem delu v psihoterapiji pogosto uporabljam spoznanja iz arhetipske psihologije. Le ta označuje simbolni jezik preko katerega lahko interpretiramo kaj se dogaja v nevidnem arhetipskem svetu in kakšen vpliv ima to dogajanje na posameznika in družbo.

Znani švicarski psihiater Dr. Carl Jung je arhetipski svet označil za svet kolektivnega nezavednega v katerem bivajo univerzalni, primarni in živi Simboli iz katerih izvirajo sanje, mitologija in religija in ki na najglobljem nivoju psihe, predstavljajo temelji izvor človeške duševnosti. Zaradi tega je poznavanje tega sveta izjemno pomembno pri vsakršnem delu z nevsakdanjimi duševnimi stanji in razumevanje nezavednega.

Moje delo na tem področju temelji na delih C.G. Junga, kot tudi na spoznanjih psihiatra in transpersonalnega psihoterapevta Dr. Stanislava Grofa, jungovske analitičarke Liz Greene ter raziskovalcev Ricka Tarnasa, Matthew Stelznerja in drugih.

Pristopi in tehnike

Svojim klientom pomagam s pomočjo psihodinamske in transpersonalne psihoterapije, arhetipske psihologije, spoznanji zahodnega zeliščarstva  in vipassana meditacije (čuječnosti).

Kontakt

Svojo zasebno prakso izvajam v Ljubljani, v prostorih Inštituta Zajčja luknja na Križevniški ulici 2. Določene oblike svetovanja nudim tudi preko e-pošte, skypa ali telefona. Za dodatna vprašanja ali naročanja me lahko pokličete na 040 503 923 ali pišete na marko@markovide.com.

Storitve

  • Arhetipska psihologija

  • Analiza arhetipskih kart

  • Analiza tranzitnih kart

Storitve in svetovanja

V SKLOPU SVOJEGA DELA VAM PONUJAM

Psihodinamska psihoterapija

Psihodinamska psihoterapija

Arhetipska psihologija

Arhetipska in transpersonalna psihologija

Zahodno zeliščarstvo

Klasično zahodno zeliščarstvo