Zeliščarstvo in naturopatija

Svojim klientom svetujem tudi s spoznanji iz zahodnega zdravilnega zeliščarstva, saj imajo mnoga zelišča izjemne zdravilne sposobnosti, ki pomagajo lajšati številne psihološke in psihosomatske simptome, zaradi katerih mnogi poiščejo psihoterapevtsko pomoč. Uporaba zdravilnih zelišč bi tako morala biti prva možnost, ki si jo vsak klient v obravnavi zasluži preden razmisli o morebitni uporabi bolj agresivnih psihiatričnih zdravil.

Slovenija ima močno razvito zeliščarsko tradicijo, zato je večina zdravilnih zelišč dosegljiva brez recepta v vseh večjih lekarnah in prodajalnah z zdravo prehrano. Številna zelišča rastejo prosto na travnikih in si jih tako lahko posameznik nabere in pripravi sam.

Pri slednjem ni zanemarljivo omeniti, da klient lahko tako bolj celovito prevzame nadzor nad svojim zdravjem in se pri tem tudi poveže z globljimi naravnimi ritmi, kar samo po sebi pogosto vodi v izboljšanje duševnega stanja.

Pri tem je pomembno poudariti, da je uporaba zdravilnih zelišč sicer izjemno varna vendar lahko kljub temu pri občutljivih ljudeh včasih sproži nenavadna duševna stanja in na kar je potrebno biti pozoren.

Določenih zelišč  in psihiatričnih zdravil se prav tako ne sme mešati med seboj; hkratna uporaba antidepresivov in npr. šentjanževke  lahko predstavljata nevarno kombinacijo. Zaradi tega se je ob vsaki hkratni uporabi psihiatričnih in zeliščnih zdravil potrebno posvetovati z zdravnikom, farmacevtom ali izkušenim zeliščarjem.

Pristopi in tehnike

Svojim klientom pomagam s pomočjo psihodinamske in transpersonalne psihoterapije, arhetipske psihologije, spoznanji zahodnega zeliščarstva  in vipassana meditacije (čuječnosti).

Kontakt

Svojo zasebno prakso izvajam v Ljubljani, v prostorih Inštituta Zajčja luknja na Križevniški ulici 2. Določene oblike svetovanja nudim tudi preko e-pošte, skypa ali telefona. Za dodatna vprašanja ali naročanja me lahko pokličete na 040 503 923 ali pišete na marko@markovide.com.

Storitve

  • Zahodno zdravilno zeliščarstvo

  • Naturopatija

  • Ortomolekularno svetovanje

Storitve in svetovanja

V SKLOPU SVOJEGA DELA VAM PONUJAM

Psihodinamska psihoterapija

Psihodinamska psihoterapija

Arhetipska psihologija

Arhetipska in transpersonalna psihologija

Zahodno zeliščarstvo

Klasično zahodno zeliščarstvo